Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron

Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron
Foto: TV4

Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron

31

10 steg att laga

6 ingredienser

3h 15m

Söt pannacotta smaksatt med hjortron och vanilj, serveras med varma hjortron

Dryckesförslag: Nivole, Nr 7787

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 kardemummakärnor, krossade
  • 5 dl hjortron

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången.
  3. Koka upp grädden tillsammans med socker, vaniljstång, vaniljfrön och kardemummakärnor.
  4. Pressa ca 2 dl av hjortronen i en finmaskig sil. Häll i hjortronsaften i gräddkoket.
  5. Ta kastrullen av spisen.
  6. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
  7. Blanda i gelatinbladen i grädden och låt de lösa sig. Sila av.
  8. Häll upp i dessertglas och ställ in i kylen i ca 3 timmar.
  9. Servering
    Värm resten av hjortronen tillsammans med lite socker.
  10. Häll en matsked varma hjortron över pannacottan och servera.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer