Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron

Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron
Foto: TV4

Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron

Av: Magnus - Partille/Lerum

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

3h 15m

Söt pannacotta smaksatt med hjortron och vanilj, serveras med varma hjortron

Dryckesförslag: Nivole, Nr 7787

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 kardemummakärnor, krossade
  • 5 dl hjortron

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången.
  3. Koka upp grädden tillsammans med socker, vaniljstång, vaniljfrön och kardemummakärnor.
  4. Pressa ca 2 dl av hjortronen i en finmaskig sil. Häll i hjortronsaften i gräddkoket.
  5. Ta kastrullen av spisen.
  6. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
  7. Blanda i gelatinbladen i grädden och låt de lösa sig. Sila av.
  8. Häll upp i dessertglas och ställ in i kylen i ca 3 timmar.

Servering

  1. Värm resten av hjortronen tillsammans med lite socker.
  2. Häll en matsked varma hjortron över pannacottan och servera.