Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron

3h 15m
4
Hjortronpannacotta, serveras med varma hjortron
Foto: TV4

Söt pannacotta smaksatt med hjortron och vanilj, serveras med varma hjortron

Dryckesförslag: Nivole, Nr 7787

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 september 2017
3h 15m
4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 4 kardemummakärnor, krossade
  • 5 dl hjortron

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången.
  3. Koka upp grädden tillsammans med socker, vaniljstång, vaniljfrön och kardemummakärnor.
  4. Pressa ca 2 dl av hjortronen i en finmaskig sil. Häll i hjortronsaften i gräddkoket.
  5. Ta kastrullen av spisen.
  6. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
  7. Blanda i gelatinbladen i grädden och låt de lösa sig. Sila av.
  8. Häll upp i dessertglas och ställ in i kylen i ca 3 timmar.
  9. Servering
    Värm resten av hjortronen tillsammans med lite socker.
  10. Häll en matsked varma hjortron över pannacottan och servera.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept