Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi
Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi
12 ingredienser
20 min
Snabbnudlar på Jennies vis, fast inte sådana som du köper i portionspåsar i affären. Här vänds istället vetenudlar runt i en smakrik olja som du smaksätter med bland annat vitlök, soja och sesam. Komplett blir rätten med pak choi och stekt ägg.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 3 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1-2 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes alt 50/50 paprikapulver/chiliflakes)
- 2 msk sesamfrön, rostade (+ extra till topping)
- 1 dl neutral rapsolja
- 4 msk japansk soja
- 2 tsk kinesisk soja (mörk)
- 1 msk balsamvinäger
- 2 tsk strösocker
- 350 g vetenudlar (gärna breda)
- 2 pak choi
- 4 ägg, stekta
Gör så här
- Lägg riven vitlök, ingefära, gochugaru och sesamfrön i en värmetålig skål.
- Hetta upp oljan till rykande, häll över i skålen. Häll på japansk soja, kinesisk soja, vinäger och strösocker. Rör om till en sås.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Separera pak choi-bladen och lägg i nudelvattnet de sista 30 sekunderna. Häll av i durkslag.
- Lägg upp nudlarna i portionsskålar. Fördela såsen över nudlarna och toppa med pack choi och stekt ägg.
- Strö på extra sesamfrön. Låt var och en röra i sin nudelskål innan ni hugger in.