Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi

koket.se
Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi

12 ingredienser

20 min

Snabbnudlar på Jennies vis, fast inte sådana som du köper i portionspåsar i affären. Här vänds istället vetenudlar runt i en smakrik olja som du smaksätter med bland annat vitlök, soja och sesam. Komplett blir rätten med pak choi och stekt ägg.

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1-2 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes alt 50/50 paprikapulver/chiliflakes)
  • 2 msk sesamfrön, rostade (+ extra till topping)
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk kinesisk soja (mörk)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 350 g vetenudlar (gärna breda)
  • 2 pak choi
  • 4 ägg, stekta

Gör så här

  1. Lägg riven vitlök, ingefära, gochugaru och sesamfrön i en värmetålig skål.
  2. Hetta upp oljan till rykande, häll över i skålen. Häll på japansk soja, kinesisk soja, vinäger och strösocker. Rör om till en sås.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Separera pak choi-bladen och lägg i nudelvattnet de sista 30 sekunderna. Häll av i durkslag.
  4. Lägg upp nudlarna i portionsskålar. Fördela såsen över nudlarna och toppa med pack choi och stekt ägg.
  5. Strö på extra sesamfrön. Låt var och en röra i sin nudelskål innan ni hugger in.