Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi

koket.se
Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Heta vitlöksnudlar med ägg och pak choi

12 ingredienser

20 min

Snabbnudlar på Jennies vis, fast inte sådana som du köper i portionspåsar i affären. Här vänds istället vetenudlar runt i en smakrik olja som du smaksätter med bland annat vitlök, soja och sesam. Komplett blir rätten med pak choi och stekt ägg.

WW ViktVäktarna

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1-2 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes alt 50/50 paprikapulver/chiliflakes)
  • 2 msk sesamfrön, rostade (+ extra till topping)
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk kinesisk soja (mörk)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 350 g vetenudlar (gärna breda)
  • 2 pak choi
  • 4 ägg, stekta

Gör så här

  1. Lägg riven vitlök, ingefära, gochugaru och sesamfrön i en värmetålig skål.
  2. Hetta upp oljan till rykande, häll över i skålen. Häll på japansk soja, kinesisk soja, vinäger och strösocker. Rör om till en sås.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Separera pak choi-bladen och lägg i nudelvattnet de sista 30 sekunderna. Häll av i durkslag.
  4. Lägg upp nudlarna i portionsskålar. Fördela såsen över nudlarna och toppa med pack choi och stekt ägg.
  5. Strö på extra sesamfrön. Låt var och en röra i sin nudelskål innan ni hugger in.