Saftiga bitar av kycklinglårfilé vänds runt i en lite het sås fullproppad med goda smaker och serveras ihop med risnudlar och goda grönsaker. Snabb, smakrik och tacksam rätt att anpassa med grönsaker efter säsong.
300 g risnudlar (gärna den sort som är breda och platta)
4 salladslökar
1 röd paprika
250 g vitkål
80 g morot
40 g grönkål
2 msk sesamfrön, rostade
neutral rapsolja, till stekning
Sås
3 msk gochujang
3 msk ketchup
4 msk ostronsås
2 msk japansk soja
2 msk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven
0,5 dl vatten
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningar. Skölj av i iskallt vatten så tillagningen avstannar. Låt rinna av i sil.
Skär det vita på salladslöken i 3 cm bitar och det gröna i tunna skivor. Strimla paprika, vitkål och morot. Skär grönkål i cm bitar.
Woka kycklingen i lite olja till gyllene runtom. Lägg över på ett fat och ställ vid spisen.
På högsta värme woka de uppskurna grönsakerna, förutom det gröna på salladslöken som ska vara topping. Lägg i kyckling samt nudlar i woken och låt fräsa med i några minuter.
Häll sedan på såsen, rör om och låt woka i någon minut.
Strö på resterande salladslök, sesamfrön och ät genast!