Het vegoburrito med aubergine

POPULÄRT
Het vegoburrito med aubergine
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Het vegoburrito med aubergine

11

6 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Byt tacon mot den här goda burriton fylld med chipotlekryddad aubergine, krispiga grönsaker och en het majonnäs med jalapeño. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 tsk chili chipotle, torkad krydda
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 dl majonnäs
  • ca 1 msk inlagd jalapeño
  • 2 dl fryst majs, tinad
  • 2 gemsallad
  • 2 tomater
  • 4 stora tortillabröd
  • 3 dl kokt ris, gärna råris
  • 1 kruka färsk koriander
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär aubergine i strimlor. Blanda med chipotlekrydda och spiskummin, låt marinera.
  2. Hacka valfri mängd inlagd jalapeño och blanda med majonnäsen. Ställ åt sidan.
  3. Stek majsen i generöst med olja tills den poppar, salta och peppra.
  4. Strimla salladen och hacka tomaterna.
  5. Stek auberginen i rikligt med olja tills den fått fin färg.
  6. Lägg ris, aubergine, majs, tomat, sallad, majonnäs och koriander på ett tortillabröd och rulla ihop till en burrito. Slå in i aluminiumfolie och skär på mitten. Upprepa med resterande bröd.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer