Het vegoburrito med aubergine

POPULÄRT
Het vegoburrito med aubergine
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Het vegoburrito med aubergine

14 ingredienser

30 min

Byt tacon mot den här goda burriton fylld med chipotlekryddad aubergine, krispiga grönsaker och en het majonnäs med jalapeño.

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • 1 tsk chili chipotle, torkad krydda
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 dl majonnäs
  • ca 1 msk inlagd jalapeño
  • 2 dl fryst majs, tinad
  • 2 gemsallad
  • 2 tomater
  • 4 stora tortillabröd
  • 3 dl kokt ris, gärna råris
  • 1 kruka färsk koriander
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär aubergine i strimlor. Blanda med chipotlekrydda och spiskummin, låt marinera.
  2. Hacka valfri mängd inlagd jalapeño och blanda med majonnäsen. Ställ åt sidan.
  3. Stek majsen i generöst med olja tills den poppar, salta och peppra.
  4. Strimla salladen och hacka tomaterna.
  5. Stek auberginen i rikligt med olja tills den fått fin färg.
  6. Lägg ris, aubergine, majs, tomat, sallad, majonnäs och koriander på ett tortillabröd och rulla ihop till en burrito. Slå in i aluminiumfolie och skär på mitten. Upprepa med resterande bröd.