Het vegetarisk korvgryta med bönor

5 röster
30 min
4
Het vegetarisk korvgryta med bönor
Foto: Köket.se

En smakrik vegetarisk korvgryta med bönor och paprika. Serveras med ris eller fullkornsris. Grytan är smaksatt med Planti Fraiche Paprika Chili för krämighet och lite extra hetta.

Planti fraiche paprika chili produkt
30 min
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g chorizokorv (vegetarisk)
  • 400 g blandade bönor (kidney, vita bönor, kikärtor)
  • 1 gul paprika
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1 krm cayennepeppar, chili eller smoked chipotle

Chilirostade sesamfrön

  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1-2 msk chilipulver

Servering

  • ris eller fullkornsris

Gör så här

  1. Strimla löken och hacka vitlöken fint. Skär korven och paprikan i bitar.
  2. Stek korv och lök i rapsolja, och tillsätt sedan paprikan och vitlöken. Stek tills allt har fått lite fin färg.
  3. Tillsätt buljongen och Planti Fraiche Paprika Chili. Salta, peppra och ta i dijonsenap.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Rosta sesamfrön i en torr panna tills de börjar få färg, tillsätt chilipulvret. Se till att det inte bränns och ta bort från plattan och häll upp i en liten skål.
  6. Häll av vattnet från bönorna. Tillsätt bönorna och låt grytan koka upp. Grytan är färdig när bönorna är mjuka. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar om du gillar riktigt heta grytor.
  7. Servera tillsammans med riset och toppa med chilirostade sesamfrön.
23 mars 2020