Het tuna melt
Het tuna melt
15 ingredienser
30 min
En lite hetare variant på klassikern tuna melt - frasigt stekt bröd fylld med krämig tonfiskröra och smältande god ost. Till serveras en fräsch sallad med asiatisk dressing.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
- 1,5 dl majonnäs
- 4 msk rödlök, finhackad
- 4 tsk japansk soja
- 2-3 msk sriracha
- 12 skivor ost, mellanlagrad
- 8 skivor surdegsbröd (eller osötat ljust bröd)
- smör, till stekning
Sallad
- 150 g babyspenat
- 2 salladslökar, strimlad
- 0,5 gurka, i tärningar
- 200 g körsbärstomater, delade
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk sesamfrön, rostade
Gör så här
- Häll av tonfisken och pressa ut vattnet.
- Blanda tonfisken med majonnäs, finhackad rödlök, japansk soja och sriracha.
- Fördela röran på hälften av brödskivorna, lägg på ost så det täcker och toppa med resterande brödskivor.
- Stek mackorna i generöst med smör på båda sidor till gyllene färg och osten har smält.
- Skär de frasiga tonfiskmackorna på mitten.
- Servera mackorna med spenat, gurka, salladslök och tomat. Ringla på soja och droppa lite sesamolja på grönsakerna. Avsluta med att strö på sesamfrön. Servera genast!