Het tonfisksallad

NYHET
Het tonfisksallad
Foto: Lukas Berglund
Lukas Berglund
Lukas Berglund

Het tonfisksallad

16 ingredienser

"Tonfisksallad är nog den rätten jag lagat mest i hela mitt liv, den går snabbt, är så otroligt smakrik och håller i kylskåpet i några dagar. Denna rätt går också att variera i all oändlighet, släng i ett hackat kokt ägg, lite överblivet ris eller quinoa." /Lukas

Ingredienser

  • 3 förp tonfisk [à 95 g]
  • 1 silverlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 2 tomater
  • 2 jalapeños, urkärnade
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 citron (juice och zest)
  • svartpeppar

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt

Servering

  • 1 knippe gräslök
  • olivolja (till garnering)

Gör så här

Majonnäs

  1. Knäck ägget i en bunke och salta ordentligt. Vispa kontinuerligt medan du sakta häller i rapsoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och citronjuice.

Salladen

  1. Finhacka silverlök, stjälkselleri, jalapeño (ordentligt urkärnad), tomat, persilja och koriander.
  2. Blanda alla grönsaker och tonfisk med majonnäsen i en bunke. Smaka av med salt, peppar, citronjuice och citronzest.
  3. Servera på en tallrik, toppa med gräslök, olivolja och svartpeppar. Serveras med mjukt bröd.