Het ramensoppa med marinerad biff och pak choi

Foto: Köket
Het ramensoppa med marinerad biff och pak choi
21 ingredienser
45 m
En het buljongsoppa med shiitake, pak choi, paprika och stekt lövbiff! Värmande och gott i höstkylan.
Ingredienser
Marinerad biff
- 400 g lövbiff
- 0,5 dl soja
- 3 msk olja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 klyfta vitlök
Ramensoppa
- olja, till stekning
- 1 bit färsk ingefära, riven
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 1 röd chilifrukt
- 8 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1,5 msk sesamolja
- 3 msk soja
- 150 g shiitakesvamp
- 1 röd paprika
- 4 port ramennudlar
- 2 pak choi
Servering
- 2 ägg, kokta
- 2 salladslökar, skivade
- 0,5 chilifrukt, skivad
- svarta sesamfrön
Gör så här
- Skär biffen i strimlor och blanda ihop marinaden. Marinera i minst 30 minuter.
- Hetta upp en kastrull med olja. Tillsätt riven ingefära, vitlök och chili och låt fräsa en stund i kastrullen. Slå över vatten och en buljongtärning. Smaksätt med soja och sesamolja. Låt koka i 10 minuter. Smaka av.
- Dela svampen och tärna paprikan och låt koka med soppan ytterligare 10 minuter. Tillsätt nudlar och pak choi låt koka tills nudlarna är klara. Se tillagningstid på förpackningen.
- Stek under tiden biffen i en stekpanna, så den får fin yta.
- Lägg upp soppan i skålar och toppa med biffen, ägghalvor, salladslök, chili och svarta sesamfrön.