Het kycklinggryta med färsk pasta

Het kycklinggryta med färsk pasta
Foto: Tv4

Het kycklinggryta med färsk pasta

Av: Amanda - Lund

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

40 m

En krämig och het pastarätt med kyckling är aldrig fel till middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och pressad
  • 1 tsk färsk ingefära, skalad och riven
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg kycklingfilé, skuren i mindre bitar

Chilikycklinggryta

  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5-1 kycklingbuljongtärning
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 8 dl grädde
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 paprikor (i valfri färg)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 limefrukt, pressad

Pasta

  • 2,5 l vatten
  • salt
  • 500 g pasta (färsk av valfri sort)
  • rapsolja

Servering

  • 4 paprikor (padron)
  • olja
  • rosmarinkvist

Gör så här

Marinad

  1. Finhacka chili och lägg i en skål, pressa ner juicen från en halv lime, pressa i två vitlöksklyftor, riv ner ingefäran och häll i olja. Lägg sedan i kycklingfilén och låt stå minst 1 timme, helst över natten.

Chilikycklinggryta

  1. Lägg den marinerade kycklingfilén i en djupare kastrull. Krydda med salt, peppar och stek kycklingen i ca 10 minuter. Lägg i buljongtärningen, chili, pressad vitlök och låt buljongtärningen lösas upp.
  2. Häll på grädde, paprikapulver och cayennepeppar, låt koka upp. Sänk värmen på plattan och låt grytan stå och puttra i 15-20 minuter, rör om då och då.
  3. Skär upp paprika i bitar och lägg i kastrullen, häll i maizena och rör runt. Avsluta med att pressa i en halv lime och rör runt. Klar för servering.

Pasta

  1. Koka upp vatten med salt. Lägg i pastan och låt koka enligt angiven tid.
  2. Sila av pastan i en durkslag, häll tillbaka i kastrullen och blanda ner olja.

Servering

  1. Stek paprikan ca 5 minuter i lite olja och garnera sedan rätten med den samt rosmarin.