Het kycklinggratäng med koreanska smaker

koket.se
Het kycklinggratäng med koreanska smaker
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Het kycklinggratäng med koreanska smaker

19 ingredienser

35 min

Jennie marinerar kycklinglår och tillagar dem i ugnen under ett lager av fantastiskt krämig ostsås! Superenkel vardagsmiddag fylld med goda smaker!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklinglårfilé
  • ca 2 msk gochujang
  • 1 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl mellanlagrad ost, riven
  • 1-2 msk majsstärkelse
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

sallad

  • 2 krukor krispsallad
  • 2 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5-1 limefrukt, pressad saft
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Till servering

  • 4 port koreanskt ris, kokt (eller japanskt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda gochujang, soja, vitlök, ingefära och socker. Gnid in kycklingen i den heta blandningen och låt stå medan du gör ostsåsen.
  3. Värm mjölk på medelvärme och lägg i osten tills den smält helt. Red eventuellt såsen med 1-2 msk majsstärkelse utblandat i lite kallt vatten för en krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i en stekpanna till den fått lite färg på ytan, någon minut per sida räcker.
  5. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll på ostsåsen så att det täcker och gratinera i ugn i 15 minuter. Strö på salladslök.

Sallad

  1. Blanda soja, sesamolja, lime samt vitlök. Skär salladen i munsstora bitar. Häll på dressingen och blanda. Strö över sesamfrön.
  2. Servera gratängen med den krispiga salladen och nykokt ris.