Chilisås är gott till allt! Använd chilisåsen för att hotta till en gryta, som tillbehör eller blanda ut med crème fraiche för en mildare krämig sås. Såsen håller i flera veckor i kylskåp och blir godast först när den fått stå ett tag!
Prova även Felix Osötade Chilisås - utan tillsatt socker och utan sötningsmedel.
Läs mer
Ingredienser
6 tomater
1 gul lök
1-2 chilifrukter
4 klyftor vitlök
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
1 msk paprikapulver
salt
chiliflakes
Gör så här
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela ner tomaterna i mindre delar, skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili.
Häll ner alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa såsen slät. Smaka av med salt och chiliflakes.
Häll upp i rena flaskor, förslut och förvara i kylskåp. Såsen är godast efter några dagar när den har fått stå till sig!