Pizza Nicoise
Pizza Nicoise
20 ingredienser
45 min
Pizza med sardeller, svarta oliver och kapris och en härlig sallad.
Ingredienser
- 4 äggulor
- 4 sardellfiléer
- 2 msk kapris
- 1 dl svarta oliver
- 100 g haricots verts
- 100 g rucolasallad
- 0,5 rödlök
- 2 plommontomater
- 100 g sparris
- 2 dl tomatsås, finns god att köpa färdig på burk
- 100 g mozzarellaost
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Pizzadeg:
- 25 g jäst
- 1 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 krm salt
- 0,5 krm strösocker
Gör så här
- Skiva mozzarellaosten i små tärningar.
- Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, socker och salt och knåda in vetemjölet till en smidig deg. Dela degen i 4 jämnstora bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel. Lägg dem på smorda bakplåtar.
- Sätt ugnen på 220 grader. Stryk på tomatsåsen och lägg på osten. Klipp sardellerna i bitar och strö på. Lägg också på svarta oliver och kapris. Ställ sedan pizzorna kallt.
- Skär tomaterna i tärningar.Hetta upp en kastrull med saltat vatten och förväll bönorna och sparrisen. Kyl av dem i iskallt vatten och lägg på papper. Skala och skiva rödlöken tunt.
- Grädda pizzorna i varm ugn i cirka 15 minuter.
- Plocka och skölj salladen under tiden. Låt den torka ordentligt på papper.
- Vänd grönsakerna i olivolja. Salta och peppra. Ringla på äggula och lägg på ingredienserna på de nygräddade pizzorna.