Oxe från Bohuslän

Oxe från Bohuslän
Foto: TV4

Oxe från Bohuslän

Av: Henrik - Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Carpaccio med klassiska tillbehör och senapsdressing

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé (tunn)
  • 200 g parmesanost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g rucolasallad
  • 1 kruka rucolasallad
  • 2 krm grovt salt (från Läsö)
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg upp den tunt skivade oxfilén på tallriken, garnera med ruccola och grovt hyvlad parmesanost.
  2. Krydda med lite svartpeppar och Läsö-salt.
  3. Rosta pinjenötter och lägg på tillsammans med basilikablad. Ringla över olivoljan och balsamvinägern, servera!