Oxe från Bohuslän

Oxe från Bohuslän
Foto: TV4

Oxe från Bohuslän

Av: Henrik - Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Carpaccio med klassiska tillbehör och senapsdressing

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g oxfilé (tunn)
  • 200 g parmesanost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g rucolasallad
  • 1 kruka rucolasallad
  • 2 krm grovt salt (från Läsö)
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg upp den tunt skivade oxfilén på tallriken, garnera med ruccola och grovt hyvlad parmesanost.
  2. Krydda med lite svartpeppar och Läsö-salt.
  3. Rosta pinjenötter och lägg på tillsammans med basilikablad. Ringla över olivoljan och balsamvinägern, servera!