Hemlagad vaniljglass med rabarberfyllning

0 röster
30 m + frystid
4

Vaniljglass med rabarberswirl och rostad mandel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + frystid
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 kruka citronmeliss
  • 0,5 dl rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Värm rabarbern tills den delar sig, tillsätt sockret och låt svalna innan den rörs ned i grädden.
  2. Vispa upp grädden till vändbar konsistens, tillsätt 1 tsk vaniljsocker och vänd ner 2 äggulor försiktigt.
  3. Portionera ut glassen i coupeglas och ställ in i frysen.
  4. Rosta mandeln under uppsikt i torr panna på hög värme.
  5. Ta ut glassen ca en timme före serveringen så att den hinner mjukna och garnera med den rostade mandeln och citronmelissen.
1 september 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept