Hemlagad thaikorv

Hemlagad thaikorv
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Hemlagad thaikorv

9 ingredienser

1 h

Egen korv är inte så svårt att göra själv och det blir väldigt gott. Den här får härliga thaismaker.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk smör
  • 1 kg nötfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 2 northern thai sausage set (sai oua)
  • salt
  • peppar
  • ev vatten
  • 5-8 m fjälster (beroende på tjocklek)

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och fräs den lätt i smör och låt det svalna.
  2. Blanda nötfärs, fläskfärs, lök, sai oua, salt och peppar och späd med lite vatten i taget. Arbeta färsen flera minuter, eller till den blir riktigt välblandad.
  3. Montera korvstoppningsdelarna på hushållsmaskinen. Trä på fjälstren. Stoppa korven löst. Knyt med bomullsgarn och klipp av mellan knutarna.
  4. Låt korv vila i kylskåpet mint 3 timmar.
  5. Stek korven i en stekpanna med lite smör på låg temperatur, eller till en innertemperatur på 70 grader.