Hemgjorda potatischips med tillbehör

16 röster
30 m
4

Hemgjorda potatischips med löjrom, vispad crème fraiche och finhackad rödlök är ett riktigt gott snacks.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 potatisar (stora)
  • 4 dl frityrolja
  • salt
  • 200 g löjrom
  • 2 dl crème fraîche, vispad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • dill (att garnera med)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hyvla potatisen tunt på en mandolin och skölj i kallt vatten.
  2. Lägg över potatisen på en handduk och låt den torka.
  3. Värm upp en tjockbottnad kastrull med olja tills den är 150 grader.
  4. Fritera potatisskivorna 4 åt gången. Lägg över chipsen på ett papper och salta lätt.
  5. Garnera chipsen med löjrom, vispad crème fraiche och finhackad rödlök samt dill.

Laddar fler recept...