• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Hemgjord lammkorv med vitlök och chili

1 röst
Hemgjord lammkorv med vitlök och chili
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 kg lammkött
  • 20 g salt
  • 90 g is, krossad
  • 2 vitlökar
  • 10 g torkad mejram
  • 10 g malen spiskummin
  • 1 chilifrukt
  • 10 g svartpeppar
  • lammfjälster

Gör så här

  1. Lägg fjälstret i kallt vatten och lite salt.
  2. Skala och riv vitlöken, hacka chilin fint. Koka upp en dl vatten och slå över alla torkade kryddor, chili och vitlök, låt stå och dra.
  3. Skär upp köttet i bitar och mal det grovt i köttkvarnen direkt ner i en iskall bunke.
  4. Blanda i saltet och den krossade isen och vispa med vingen i en bunke i en köksmaskin tills köttet och fettet blivit en klibbig grov smet. Blanda i alla örterna i smeten. Ställ i kylen i en timme.
  5. Mal köttet ännu finare, på ca 6 mm. Gör ett stekprov för att kolla om det behövs mer örter och kryddor, tillsätt det i så fall.
  6. Stoppa korven och vrid varannan korv medsols och varannan motsols.
  7. Låt korven lufttorka i ca 1 timma eller tills den får en torr yta. Rök sedan korven i röken i ca 20-30 minuter.
  8. Grilla, stek eller frys in den!
2 december 2018