Hemgjorda chokladkex - sockerfri

POPULÄRT
Hemgjord kexchoklad - sockerfri
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Hemgjorda chokladkex - sockerfri

7 ingredienser

1 h 30 min

En lite mer hälsosam variant på klassikern kexchoklad. Ljus choklad byts mot mörk och kexen varas med en choklad-och jordnötsfyllning sötad med sockerersättning.

logo
Tea Malmegård 2016

Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken

Kexchoklad

  • 50 g mörk choklad ((sockerfri))
  • 125 g osötat jordnötssmör
  • 50 g strösockerersättning
  • 3 g vaniljpulver
  • 16 smörgåsrån

Till doppning

  • 200 g mörk choklad
  • 5 g matolja

Gör så här

Håll skärmen tänd

Fyllda kex

  1. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner jordnötssmör, strösockerersättning och vaniljpulver. Rör ihop till en bredbar smet.
  2. Stryk ett jämnt lager av choklad- och jordnötsröran över ett smörgåsrån. Lägg på ett smörgåsrån och bred på ett lager till. Upprepa så att det blir totalt fyra lager smörgåsrån och tre lager choklad- och jordnötsröra på varje (totalt fyra stycken).
  3. Lägg på en bricka och ställ in i kylen 1 timme.
  4. “Såga” varje kexblock i tre delar på kortsidan med en tandad kniv.

Doppning

  1. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör om tills det är ordentligt blandat.
  2. Sätt en skalkniv i kexet och doppa dem en och en i chokladen. Dra av överflödig choklad mot bunkens kant. Lägg på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.