Hemgjorda chokladkex - sockerfri

31 röster
1 h 30 min
12 stycken
Hemgjord kexchoklad - sockerfri
Foto: TV4

En lite mer hälsosam variant på klassikern kexchoklad. Ljus choklad byts mot mörk och kexen varas med en choklad-och jordnötsfyllning sötad med sockerersättning. 

Visa mer
1 h 30 min
12 stycken

Du behöver

Kexchoklad

  • 50 g mörk choklad ((sockerfri))
  • 125 g osötat jordnötssmör
  • 50 g strösockerersättning
  • 3 g vaniljpulver
  • 16 smörgåsrån

Till doppning

  • 200 g mörk choklad
  • 5 g matolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fyllda kex
    Smält chokladen över vattenbad. Rör ner jordnötssmör, strösockerersättning och vaniljpulver. Rör ihop till en bredbar smet.
  2. Stryk ett jämnt lager av choklad- och jordnötsröran över ett smörgåsrån. Lägg på ett smörgåsrån och bred på ett lager till. Upprepa så att det blir totalt fyra lager smörgåsrån och tre lager choklad- och jordnötsröra på varje (totalt fyra stycken).
  3. Lägg på en bricka och ställ in i kylen 1 timme.
  4. “Såga” varje kexblock i tre delar på kortsidan med en tandad kniv.
  5. Doppning
    Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör om tills det är ordentligt blandat.
  6. Sätt en skalkniv i kexet och doppa dem en och en i chokladen. Dra av överflödig choklad mot bunkens kant. Lägg på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...