Hemgjord hasselnötskräm, Tea Malmegårds goda recept

Hemgjord hasselnötskräm, Tea Malmegårds goda recept
Foto: TV4

Tea Malmegårds recept på hemgjord hasselnötskräm med mjölkchoklad och vanilj. Underbar på rostat bröd, till fattiga riddare eller att använda i bakverk.

Hasselnötskrämen håller en vecka i rumstemperatur eller 1 månad i kyl. Ett tips är att inte använda inte samma kniv/sked i burken flera gånger, det förkortar hållbarheten.

5 juli 2017

Du behöver

  • 200 g hasselnötter med skal
  • 50 g florsocker (<1 dl)
  • 12 g kakao (2 msk)
  • 3 g vaniljpulver (1 msk)
  • 1 nypa salt
  • 30 g vegetabilisk olja (1/3 dl)
  • 350 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut hasselnötterna och rosta i 15 minuter.
  2. Smält mjölkchokladen i mikrovågsugn med 30 sekunders intervall eller på vattenbad.
  3. Gnugga bort lite av skalet på nötterna med en kökshandduk direkt när du tar ut dem ur ugnen.
  4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa till en smet med florsocker, kakao, vaniljpulver och salt. Häll i oljan med tunn stråle medan du mixar. Avsluta med att mixa i den smälta chokladen.
  5. Fyll på burk och låt stelna något i kylen.
Kommentera receptet

Fler goda recept