Hemgjord glaze till grillat

3 röster
1 h

Du behöver

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl ananasjuice
  • 1,5 dl äppeljuice
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl råsocker
  • 0,5 pressad citron
  • 2 msk Mackmyra whisky
  • 1 msk finhackad färsk ananas
  • 0,5 dl äppelmos
  • 0,25 röd chili, finhackad
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Ta och stek schalottenlöken och vitlöken på låg värme i någon minut innan du blandar i allt annat.
  2. Koka upp och låt det koka ner till ca hälften. Konsistensen ska bli lite som sirap, ett bra tips är att man kan ta en grillpinne i trä och göra en markering med kniven så är det lätt att se när man kokat ner den till hälften! Passar till det mesta!
24 juni 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept