Hemgjord färskost med persilja, gräslök och dragon

1 dygn
Hemgjord färskost med persilja, gräslök och dragon
Foto: Mattias Larsson

Hemgjord färskost är oslagbart gott! Mattias Larsson gör en på filmjölk och smaksätter med färska örter. Perfekt att servera på söndagsbrunchen.

2 juli 2017
1 dygn

Du behöver

  • 1 l filmjölk (el yoghurt)
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk gräslök, finstrimlad
  • 1 msk dragon, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Dag 1
    Sätt ner filmjölkspaketet i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det minst täcker ca 2/3 av paketet. Koka upp och sjud det sakta i 45 minuter.
  2. Lägg kaffefiltret eller silduken i en sil eller filterhållare. Lyft sedan ur filmjölken och häll ner den i filtret eller silduken. Låt filen stå i kylskåpet över natten och droppa av.
  3. Dag 2
    Blanda upp örterna med den avrunna färskosten och crème fraichen. Smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept