Hemgjord bostongurka

Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Hemgjord bostongurka

9 ingredienser

30 m

Hemgjord bostongurka är ett måste i sommar. Perfekt som tillbehör till grillkvällen eller buffén.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 gul lök
  • 100 g röd paprika, inlagd
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 500 g gurka
  • 0,5 krm natriumbensoat (valfritt)

Ättikslag

  • 1 dl strösocker
  • 1,25 dl ättiksprit 12 %
  • 1 tsk salt
  • 1 msk gula senapsfrön

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Hacka paprikan och chilin fint.
  3. Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.
  4. Skölj, rensa och hacka gurkan fint eller kör och mixa i matberedare till en grov röra.
  5. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en stor kastrull.
  6. Tillsätt löken, paprikan och gurkan.
  7. Låt bostongurkan koka på låg värme med lock i 20 minuter.
  8. Ta upp lite gurkröra i en skål och blanda ner natriumbensonaten. Rör sedan ut bostongurkan i skålen med den övriga bostongurkan i kastrullen.
  9. Fördela gurkan i väl rengjorda burkar med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Godast blir den efter någon dag.