Hemgjord bostongurka
Hemgjord bostongurka
9 ingredienser
30 m
Hemgjord bostongurka är ett måste i sommar. Perfekt som tillbehör till grillkvällen eller buffén.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 100 g röd paprika, inlagd
- 0,5 röd chilifrukt
- 500 g gurka
- 0,5 krm natriumbensoat (valfritt)
Ättikslag
- 1 dl strösocker
- 1,25 dl ättiksprit 12 %
- 1 tsk salt
- 1 msk gula senapsfrön
Gör så här
- Skala och hacka löken fint.
- Hacka paprikan och chilin fint.
- Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.
- Skölj, rensa och hacka gurkan fint eller kör och mixa i matberedare till en grov röra.
- Blanda ingredienserna till ättikslagen i en stor kastrull.
- Tillsätt löken, paprikan och gurkan.
- Låt bostongurkan koka på låg värme med lock i 20 minuter.
- Ta upp lite gurkröra i en skål och blanda ner natriumbensonaten. Rör sedan ut bostongurkan i skålen med den övriga bostongurkan i kastrullen.
- Fördela gurkan i väl rengjorda burkar med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Godast blir den efter någon dag.