Helstekt lamm i wrap

Helstekt lamm i wrap
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Helstekt lamm i wrap

26 ingredienser

40 m

Helstekt lamm med citron och örter i wrapbröd med vårens grönsaker.

Ingredienser

portioner

Helstekt lamm

  • 1 lammstek
  • färsk timjan
  • persilja
  • ramslök
  • 1 citron
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja

Sojabönscrème

  • 200 g sojabönor
  • 1 knippe ramslök
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 1 tsk sambal badjak

Vårgrönsaker

  • ramslök
  • vitkål, tunt strimlad och marinera i risvinäger
  • grön sparris, råstekt i bitar
  • morot, stavar
  • sallad

Servering

  • bröd

Gör så här

Helstekt lamm

  1. Hacka örterna och blanda med citronskal och krossade vitlöksklyftor samt olivolja.
  2. Marinera lammet och tillaga sedan i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 58 grader.
  3. Låt lammet vila och bryn det sedan i en stekpanna så det får gott om färg. Skiva slutligen upp tunt.

Sojabönscrème

  1. Mixa alla ingredienser slätt.

Tomatsås

  1. Mixa samman ingredienser.

Servering

  1. Lägg en klick sojabönscrème i botten på brödet. Fördela tunt skivat lamm och grönsaker ovanpå.
  2. Toppa med tomatsås och rulla ihop, perfekt att ta med ut i solen.