Helstekt kotlettrad med ädelostsås

0 röster
4
Helstekt kotlettrad med ädelostsås
Foto: TV4

Benfri kotlettrad passar utmärkt att steka hel i ugnen för att sedan skivas upp i tunna skivor. En smakrik sås, ädelostsås, passar bra att servera till liksom kokt potatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g benfri kotlettrad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Ädelostsås:

  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 40 g ädelost
  • 1 msk ljus maizenaredning

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i en stekpanna. Lyft över i en smord ungnssäker form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 80°. Det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i tio minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Sås: Koka upp buljong och grädde. Smaksätt med ost. Rör ut maizenaredningen i lite vatten och red av såsen.
  3. Servera köttet med såsen och kokt potatis.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept