Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Helstekt kalvfilé, grundrecept
Foto: Pixabay
Helstekt kalvfilé, grundrecept
Betyg: 3.1 av 5 (44 röster)
44
Spara
Från:
Sveriges yngsta mästerkock
5
ingredienser
Grundrecept på hur du steker kalvfilé i ugn.
Brunch
Fest
Ingredienser
portioner
500 g kalvfilé
salt
peppar
örtkrydda
smör
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm ugnen till 125 grader.
Krydda köttet med salt, peppar och örtkryddor.
Bryn kalvfilén i smör och lägg över den i en ugnssäker form. Stek till innertemperatur 58-60 grader, glöm inte att ösa köttet.
Ta ut köttet och låt det vila 15 minuter före servering.
Skär i centimetertjocka skivor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut