Helgrillad kyckling med grönpannkaka, honung och limecrème
Helgrillad kyckling med grönpannkaka, honung och limecrème
27 ingredienser
1 h
Vad passar bättre än en grillpicknick i naturen när solen skiner och magen kurrar? Det här receptet med helgrillad kyckling, grönpannkaka och limecrème kommer göra sig riktigt fint i sommar!
Ingredienser
Grönpannkaka
- 250 g zucchini
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 30 g färsk spenat
- smör (eller olja att steka i)
- 1 förp fetaost, smått smulad
Rub
- 2 dl rostad lök
- 1 msk flingsalt
- 1 citron, finriven skal
- 2 dl blandade örter (t.ex. dill, persilja, mynta, dragon och mejram)
Rabarberglaze
- 100 g rabarber
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 dl japansk soja
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk harissa
- 0,5 dl vatten
- 1 msk citronsaft
- svartpeppar
Kyckling
- 1 hel kyckling, urbenad (eller halloumi)
Honung och limecréme
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl olivolja
- 1 limefrukt
- 1 msk honung
- salt
- vitpeppar
Gör så här
Grönpannkaka
- Riv zucchinin grovt. Vänd sedan runt med salt och låt stå en stund.
- Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat i en bunke.
- Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
- Stek pannkakorna och toppa med fetaost innan du vänder dem. Stek även andra sidan till fin färg med frasiga kanter.
Rub
- Mixa alla ingredienser till ruben.
Rabarberglaze
- Hacka rabarber fint.
- Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 minuter.
- Mixa glazen slät och tillsätt peppar. Pensla glasen på kycklingen mot slutet av grillningen.
Kyckling
- Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna (förbered gärna på morgonen eller dagen innan). Lägg sedan kycklingen i en fryspåse.
- Lägg kycklingen på grillen med skinnsidan ned på direkt värme så den får färg.
- Vänd sedan kycklingen och pensla på glaze. Grilla färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70 grader. Viktigt att pensla upprepade gånger.
- Tänk på att placera tempen i bröstfilén.
Honung och limecréme
- Vispa crème fraichen och tillsätt tre fjärdedelar av olivoljan.
- Riv i limeskal, honung och smaksätt med salt och vitpeppar. Ringla över resterande olivolja.