Helgrillad kyckling med grönpannkaka, honung och limecrème

Helgrillad kyckling med grönpannkaka, honung och limecrème
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Helgrillad kyckling med grönpannkaka, honung och limecrème

27 ingredienser

1 h

Vad passar bättre än en grillpicknick i naturen när solen skiner och magen kurrar? Det här receptet med helgrillad kyckling, grönpannkaka och limecrème kommer göra sig riktigt fint i sommar!

Ingredienser

portioner

Grönpannkaka

  • 250 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 30 g färsk spenat
  • smör (eller olja att steka i)
  • 1 förp fetaost, smått smulad

Rub

  • 2 dl rostad lök
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron, finriven skal
  • 2 dl blandade örter (t.ex. dill, persilja, mynta, dragon och mejram)

Rabarberglaze

  • 100 g rabarber
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk harissa
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • svartpeppar

Kyckling

  • 1 hel kyckling, urbenad (eller halloumi)

Honung och limecréme

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl olivolja
  • 1 limefrukt
  • 1 msk honung
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Grönpannkaka

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd sedan runt med salt och låt stå en stund.
  2. Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat i en bunke.
  3. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  4. Stek pannkakorna och toppa med fetaost innan du vänder dem. Stek även andra sidan till fin färg med frasiga kanter.

Rub

  1. Mixa alla ingredienser till ruben.

Rabarberglaze

  1. Hacka rabarber fint.
  2. Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 minuter.
  3. Mixa glazen slät och tillsätt peppar. Pensla glasen på kycklingen mot slutet av grillningen.

Kyckling

  1. Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna (förbered gärna på morgonen eller dagen innan). Lägg sedan kycklingen i en fryspåse.
  2. Lägg kycklingen på grillen med skinnsidan ned på direkt värme så den får färg.
  3. Vänd sedan kycklingen och pensla på glaze. Grilla färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70 grader. Viktigt att pensla upprepade gånger.
  4. Tänk på att placera tempen i bröstfilén.

Honung och limecréme

  1. Vispa crème fraichen och tillsätt tre fjärdedelar av olivoljan.
  2. Riv i limeskal, honung och smaksätt med salt och vitpeppar. Ringla över resterande olivolja.