Helgrillad fläskfilé med fyllda jalapeños

Helgrillad fläskfilé med fyllda jalapeños
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helgrillad fläskfilé med fyllda jalapeños

12 ingredienser

Precis bredvid de små flaskorna med tabasco i livsmedelsaffärens kryddhylla står likadana flaskor med grön jalapeñosås. Det är den som smaksätter den här fläskfilén. Goda tillbehör är hela jalapeñofrukter, som fylls med ost och nötter.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk jalapeñosås
  • 0,5 dl neutral olja

Glaserade fyllda jalapeños:

  • 8 jalapeños
  • 150 g chèvreost
  • 5 valnötter
  • 2 msk vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 1 tsk majsstärkelse, + lite vatten

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och peppar. Blanda samman olja och jalapeñosås och pensla köttet med blandningen.
  2. Svep in spetsen på filén i aluminiumfolie, så blir den inte torr och bränd under grillningen. Grilla filén över träkol med ordentligt avstånd till kolbädden i 20-30 minuter. Vänd då och då. Ta bort folien mot slutet av grilltiden. Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.
  3. Skär av skaften på jalapeñosarna och ta ut kärnorna, så att de går att fylla. Blanda samman vatten, vinäger och honung och värm försiktigt. Rör ut majsstärkelsen i kallt vatten till en redning och red av glaseringen. Hacka valnötterna och blanda samman getost och nötter. Fyll jalapeñosarna och grilla ett par minuter per sida. Pensla med honungsglasering mot slutet av grilltiden och servera till fläskfilén.