Från åkerns korn och flodens källa

Från åkerns korn och flodens källa
Foto: TV4

Från åkerns korn och flodens källa - Tre sorters knäckebröd med smör och ostbit.

Helene från Karlskrona lagade även

Sturellas laxgryta


Romrussinkaka



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 februari 2011
4

Du behöver

  • 3 olika sorters knäcke – valfria sorter
  • prästost
  • lufttorkad skinka
  • timjan
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tag en bit knäckebröd (ca 5x5cm).
  2. Bred på riktigt smör och strö över flingsalt.
  3. Tag en bit knäckebröd till.
  4. Lägg på en bit prästost.
  5. På det tredje knäckebrödet lägger vi en lufttorkad skinkbit.
  6. Dekorera med timjan från trädgården.
  7. Vid servering
    Vik servetten snyggt på eller runt tallriken.
  8. Serveras med iskallt vatten från kranen. Gärna med en gurkbit i!
Kommentera receptet

Fler goda recept