Bulgursallad

Bulgursallad
Foto: Lottie Hallqvist
Helena Nyblom
Helena Nyblom

Bulgursallad

8 ingredienser

En supernuyttig och god sallad som kanske passar bäst som lunch eller mellanmål.

Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft

Ingredienser

portioner
  • hel bulgur för 4 personer
  • 100 g valnötter
  • 6 msk olivolja
  • 400 g broccoli
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar
  • persilja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Häll i olivoljan i slutet så att denna endast värms upp lite.
  3. Salta och peppra.
  4. Förväll broccolin i buketter.
  5. Hacka rödlöken smått.
  6. Blanda allt väl tillsammans med bulgur
  7. och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.