Bulgursallad med broccoli

Bulgursallad
Foto: Lottie Hallqvist
Helena Nyblom
Helena Nyblom

Bulgursallad med broccoli

Av: Helena Nyblom

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

En supernuyttig och god sallad som kanske passar bra som lunch eller mellanmål, eller varför inte som tillbehör till en bit grillat kött.

Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft

Ingredienser

portioner
  • bulgur (för 4 pers)
  • 100 g valnötter
  • 6 msk olivolja
  • 400 g broccoli
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar
  • persilja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Häll i olivoljan i slutet så att denna endast värms upp lite.
  3. Salta och peppra.
  4. Förväll broccolin i buketter.
  5. Hacka rödlöken smått.
  6. Blanda allt väl tillsammans med bulgur
  7. och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.