Valnötsbotten med mango och mörk choklad
Valnötsbotten med mango och mörk choklad
7 ingredienser
Härlig botten med choklad och valnötter, avnjutes med glass och mango.
Ingredienser
- 100 g valnötter
- 100 g mörk choklad 70 %
- 3 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 200 g vaniljglass [ca 5 dl]
- 100 g frusen tinad mango
- 50 g mörk choklad 70 %
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka valnötter och choklad.
- Ta fram en form med löstagbar kant och klä den med
- bakplåtspapper.
- Vispa vitorna lätt och tillsätt sockret efter hand. Vispa därefter till fast konsistens. Vänd i nötter och choklad.
- Häll i formen.
- Grädda i ca 35 minuter.
- Låt kallna. Täck valnötsbottnen med vaniljglass, strö över mangon och riv chokladen över. Servera direkt!