Valnötsbotten med mango och mörk choklad

Valnötsbotten med mango och mörk choklad
Foto: Lottie Hallqvist
Helena Nyblom
Helena Nyblom

Valnötsbotten med mango och mörk choklad

0

7 ingredienser

Härlig botten med choklad och valnötter, avnjutes med glass och mango.

Ingredienser

portioner8
  • 100 g valnötter
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g vaniljglass [ca 5 dl]
  • 100 g frusen tinad mango
  • 50 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka valnötter och choklad.
  3. Ta fram en form med löstagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
  4. Vispa vitorna lätt och tillsätt sockret efter hand. Vispa därefter till fast konsistens. Vänd i nötter och choklad.
  5. Häll i formen.
  6. Grädda i ca 35 minuter.
  7. Låt kallna. Täck valnötsbottnen med vaniljglass, strö över mangon och riv chokladen över. Servera direkt!