Champagnemousse på mandelbotten

Champagnemousse på mandelbotten
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Champagnemousse på mandelbotten

0

17 ingredienser

1 h

Moussebakelser på mandelbotten. Moussen smaksatt med champagne, sauternvin och mascarpone.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner2

Champagnemousse

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 dl champagne
  • 1 msk sauternesvin
  • 2 gelatinblad
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vatten

Mandelbotten

  • 3 äggvitor
  • 2,5 msk strösocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 100 g mandelmjöl
  • 0,5 citron, rivet skal

Garnering

  • 1 msk citron, pressad
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g hallon

Tillbehör

  • blåbär, smultron, jordgubbar och hallon

Gör så här

  1. Mandelbotten
    Vispa äggvitor till ett fast skum. Blanda i socker, fortsätt vispa i en minut.
  2. Blanda i mandelmjöl och citronrivet. Spritsa ut en eller fler bottnar, ca 10 mm tjocka.
  3. Champagnemousse
    Lägg gelatinbladen i vattenbad ca 10 minuter.
  4. Vispa äggula och socker pösigt över ett vattenbad. Smält i gelatinbladen i äggsmeten.
  5. Vispa grädden lätt. Vispa mascarponen med champagne och sauternvin, blanda i äggsmeten och vänd ner vispgrädden.
  6. Lägg i portionsformar, ställ i frysen till 30 minuter före servering.
  7. Servering
    Skär ut mandelbottnar som passar moussen. Placera moussen på mandelbotten, blanda hallon, socker och citronsaft. Garnera med färska bär och hallontoppingen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer