Julies morotskaka
Julies morotskaka
20 ingredienser
1 h
Gluten- och laktosfri morotskaka med söta marsipandekorationer.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Botten
- 6 morötter (stora)
- 6 ägg
- 720 g strösocker
- 300 g laktosfritt smör
- 330 g majsstärkelse
- 270 g havremjöl
- 4 msk fiberhusk
- 4 msk vaniljsocker
- 4 tsk malen kanel
- 4 tsk kardemumma
- 4 tsk ingefära
- 8 tsk bakpulver
- 200 g laktosfri mjölk
Frosting
- 300 g laktosfri grädde
- 300 g färskost, laktosfri
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g florsocker
Garnering
- 2 msk malen kanel
- 200 g orange marsipan
- 100 g grön marsipan
Gör så här
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt samtidigt som du smälter smöret.
- Riv morötterna fint och blanda därefter smöret, morötterna och mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna väl i en separat skål och häll sedan över detta över vätskespadet.
- Blanda ihop alltsammans snabbt och häll ut i långpanna klädd med bakplåtspapper, tejpa gärna upp kanterna. Grädda i 35 minuter.
- Gör små morotsfigurer av marsipan för garneringen och låt stelna något.
- Vispa därefter grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, så att den blir riktigt fast. Rör försiktigt ner färskosten och blanda ihop tills det blir följsamt.
- Klä/spritsa frostingen på kakan/bitarna. Sprinkla även lite kanel på innan figurerna läggs på!