Budapestrulle
Budapestrulle
10 ingredienser
Budapestrulle eller Budapeststubbe, en klassisk glutenfri rulltårta med nötmaräng fylld med vispgrädde och frukt. Här är konditorn Johan Sörbergs recept.
Se fler recept från
Ingredienser
Budapestrulle
- 200 g äggvita
- 250 g strösocker
- 150 g hasselnötter
- 50 g potatismjöl
- 50 g hasselnötsflakes
Fyllning och dekoration
- 400 g vispgrädde
- 3 nektariner (eller persikor)
- 1 mandarin (eller satsumas)
- 100 g mörk choklad
- florsocker
Gör så här
Budapestrulle
- Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna.
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till maräng.
- Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min.
- Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl.
- Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
- Dekorera med hasselnötsflakes.
- Sätt in i ugnen och baka i ca 16-18 minuter. Vispa grädden under tiden och skär frukten i bitar.
Montering
- Vänd botten och dra bort pappret, lägg ett nytt bakplåtspapper över.
- Stryk ut grädden och fördela frukten.
- Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret.
- Skär rent kanterna. Dekorera med choklad, grädde och frukt.