Pepparkakscupcakes med lingonfrosting
Pepparkakscupcakes med lingonfrosting
22 ingredienser
90 min
Carolines Pepparkakscupcakes med lingonfrosting från Hela sverige bakar.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Muffins
- 40 g smör
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl gräddfil
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen nejlika
- 0,5 tsk malen kanel
Lingonfrosting
- 0,5 dl rårörda lingon
- 150 g färskost
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl grädde
Pepparkakor
- 55 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 0,3 dl ljus sirap
- 0,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen nejlika
- 0,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl vetemjöl
Garnering
- lingon
Gör så här
Muffins
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i smeten.
- Fördela smeten i små pappersformar med hög kant till hälften. Grädda ca 12 min. Låt svalna på galler.
Lingonfrosting
- Mixa lingonen fint och vispa ihop med osten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens.
Pepparkakorna
- Rör smör och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och jobba till en smidig deg. Kyl.
- Kavla ut degen tunt och stansa ut 15 små rundlar på ca 2.5cm diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper, grädda i 175 grader i ca 10 min.
Montera cupcakes
- Spritsa ut en snygg klick frosting på varje cupcake. Stick ner en minipepparkaka på toppen av frostingen. Placera två lingon bredvid kakan på toppen.