Hawaiian dream med vit choklad och ananas

8 röster
6-8

Kokosmousse, vaniljkräm, karamelliserad ananas och rostade kokosflingor. Ja, det här är verkligen en dröm!

Visa mer
6-8

Du behöver

Cream anglais

  • 2 gelatinblad
  • 110 g äggulor (7 st)
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 1 vaniljstång
  • 100 g mjölk (1 dl)
  • 350 g grädde (3,5 dl)

Kokosmousse

  • 100 g vit choklad
  • 0,5 gelatinblad
  • 100 g kokosmjölk (1 dl)
  • 200 g vispgrädde (2 dl)

Karamelliserad ananas

  • 1 ananas - tärnad
  • 145 g strösocker (1,5 dl)
  • 30 g vatten (2 msk)
  • 3 passionsfrukter, innanmätet
  • 1 lime

Garnering

  • 4 msk rostad kokos

Gör så här

  1. Cream anglais
    Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken. Koka sedan upp vaniljstång och mjölk och låt stå i 10 minuten.
  2. Sila av kokningen och koka upp igen och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen.
  3. Värm krämen försiktigt under konstant omrörning på låg värme tills krämen börjar tjockna lite. Ta bort från plattan, häll över det i en annan bunke. Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i krämen, blanda väl. Fördela krämen i 6-8 fina glas och stoppa in i kylen. Låt stelna.
  4. Kokosmousse
    Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  5. Koka upp kokosmjölk och 100 g grädde. Häll vätskan över chokladen och låt stå i någon minut. Tillsätt gelatinbladet och vispa blandningen slät, eller använd en stavmixer.
  6. Blanda i sista delen av grädden. Täck bunken med plast och låt moussen stå i kylskåp tills den kallnat. Gör gärna det dagen innan om du har möjlighet.
  7. Vispa moussen med en elvisp tills den har fått samma konsistens som medelhårt vispad grädde – men vispa inte för länge.
  8. Karamelliserad ananas
    Skala ananasen, skär bort den hårda stocken i mitten och tärna fruktköttet i lagom stora bitar.
  9. Smält sockret och vatten i en stekpanna till en gyllenbrun karamell. Rör ner ananasen i kastrullen. Tillsätt passionsfrukt, limesaft och låt småkoka i cirka 2 minuter, plocka upp ananasbitarna och sprid ut bitarna på en tallrik för att svalna. Spara karamellen i kastrullen.
  10. Garnering
    Lägg några karamelliserade ananasbitar och karamellen på cream anglain som stelnat i glas. Vispa upp kokosmoussen och spritsa stora bollar över, dekorera med rostad kokos.
1 september 2018

Laddar fler recept