Havtornspannacotta med vit choklad

Havtornspannacotta med vit choklad
Foto: Tv4

Havtornspannacotta med vit choklad

Av: Leena - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

40 m + 4 h i kyl

Den här pannacottan med havtorn och vit choklad blir en perfekt dessert till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,75 dl havtornssaft, 225 g frysta bär
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk strösocker
  • 100 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Tina havtornsbären och pressa ut saften med en stavmixer, sila saften.
  2. Koka upp grädden och sockret i en panna. Ta bort pannan från spisen.
  3. Bryt chokladen i småbitar och blanda ner dem i grädden. Låt gräddchokladen svalna en liten stund.
  4. Blanda i havtornssaften. Häll upp i serveringsskålar och låt stelna i kylskåpet 4-5 timmar.

Servering

  1. Dekorera med lite vispad grädde och frysta havtornsbär.