havtornssaft, ju mera saft desto mera havtornssmak
Pistageflarn
1,5 dl pistagenötter
1 dl strösocker
1 msk sirap (eller honung)
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Gör så här
Glass
Vispa grädden fluffig.
Vispa gulorna med sockret tills det är ljust. Vänd ner grädden. Smaksätt med havtornssaften.
Häll smeten i glassmaskinen. Kör 10-15 minuter, ställ in i frysen eller - om du inte har glassmaskin - häll upp glassen i en form och ställ den i frysen tills den stelnar.
Pistageflarn
Värm ugnen till 200 grader.
Finhacka eller mixa pistagenötterna.
Blanda pistagenötter, socker, honung/sirap och smör i en kastrull och låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra någon minut.
Klicka ut valfri storlek på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.