Havtornsglass med lyxiga pistageflarn

Havtornsglass med lyxiga pistageflarn
Foto: TV4

Havtornsglass med lyxiga pistageflarn

Av: Kjell - Åland

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m + 3 h

Vacker och god glass på havtorn med pistageflarn som smälter i munnen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • ca 5 msk strösocker
  • havtornssaft, ju mera saft desto mera havtornssmak

Pistageflarn

  • 1,5 dl pistagenötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk sirap (eller honung)
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Vispa gulorna med sockret tills det är ljust. Vänd ner grädden. Smaksätt med havtornssaften.
  3. Häll smeten i glassmaskinen. Kör 10-15 minuter, ställ in i frysen eller - om du inte har glassmaskin - häll upp glassen i en form och ställ den i frysen tills den stelnar.

Pistageflarn

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Finhacka eller mixa pistagenötterna.
  3. Blanda pistagenötter, socker, honung/sirap och smör i en kastrull och låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra någon minut.
  4. Klicka ut valfri storlek på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.
  6. Kan formas direkt när de tas ut ur ugnen.