Havremellis med bär

Havremellis med bär
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Havremellis med bär

3 ingredienser

5 min

"Detta är knappt ett recept, men vi kan kanske kalla det för ett tips. Om du har kokt havreris över (jag ser ALLTID till att koka för mycket havreris, det är så användbart) så kan du snabbt svänga ihop det här melliset. Mums!" /Hanna Olvenmark

Boktipset!
Bok Mellanmålen

Boktipset!

Receptet kommer ur Hanna Olvenmarks kokbok "Mellanmålen"

Läs mer

Se Hanna Olvenmark laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 1 dl blandade bär (färska eller frysta)
  • 1 dl havreris, kokt (motsvarar ca 0,5 dl okokt)
  • 1 dl yoghurt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Tina bären om de är frysta.
  2. Koka även bären i en minut om de är importerade.
  3. Blanda det kokta havreriset med yoghurt.
  4. Rör sedan i bären.
  5. Förvaras i kyl.