Havreknäcke med chiafrön

1 röst
60-80 m
1 plåt
Havreknäcke med chiafrön
Foto: Bianca Brandon-Cox

Hemgjort glutenfritt knäckebröd på havregryn, chiafrön och sesamfrön. Toppa gärna med jordnötssmör, kyckling och alfaalfa för ett matigt mellanmål eller frukost.

Recept från boken ”Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av Kristina Andersson.

Visa mer
60-80 m
1 plåt

Du behöver

Havreknäcke

  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl psylliumfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vatten

Pålägg

  • jordnötssmör, skivad kycklingfilé och alfalfa groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och rör om till en gelaktig deg. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Ta av det övre pappret. Grädda knäckebrödet i ugnen i ca 60-70 minuter.
30 april 2018

Fler goda recept