Havrefrallor

NYHET
Havrefrallor
Foto: Sebastian Oresten

Havrefrallor

7 ingredienser

30 min

"En variant på havregrynsgröt fast i brödformat och med torkad frukt blir det extra god smak. Detta bröd är något för hela familjen!"

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk (eller berikad vegetabilisk dryck)
  • 6,5 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt (uteslut för barn under 1 år)
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl plommon, finhackade (torkade plommon eller osvavlade aprikoser)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa upp äggen för hand och blanda med mjölken.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda med äggblandningen. Tillsätt rapsolja och eventuell torkad frukt.
  4. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten till sex frallor på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Baka i ugnen i 15–20 minuter. Låt bröden svalna något innan du skär i dem.

Åldersanpassning
6–9 månader: Skär brödet i långa bitar (ca 3 x 6 cm) och skär bort eventuella hårda bitar. Rosta brödet om det verkar som att det klumpar sig i barnets mun.
9*–12 månader: Skär brödet i små munsbitar (ca 1 x 1 cm) och skär bort eventuella hårda bitar. Rosta brödet om det verkar som att det klumpar sig i barnets mun.
12 månader och uppåt: Skär brödet i skivor eller i små bitar beroende på vad som fungerar bäst för barnet.

  • När barnet utvecklat ett pincettgrepp.