Havets guld och grillad mignon

14 röster
40 m
4
Havets guld och grillad mignon
Foto: TV4

Lyxig toast med grillad oxfilé och löjromssås.

Dryck: Pinot noir från Nya Zeeland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 4 tunna skivor oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Löjromssås

  • 1 dl torr sherry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 50 g löjrom eller sikrom
  • 2 silverlökar

Garnering

  • 50 g löjrom
  • 0,5 ask smörgåskrasse

Tillbehör

  • 4 skivor rostbröd
  • smör till, stekning

Gör så här

  1. Ta 4 skivor rostbröd och ta bort kanterna, eller ta ett glas och skär ut en rund skiva. Lägg dem åt sidan.
  2. Oxfilé
    Krydda oxfiléerna med salt och peppar. Grilla dem 1 minut på varje sida. Lägg dem på ett hett fat och håll varmt med folie.
  3. Löjromssås
    Bryn silverlöken lätt så den blir genomskinlig. Häll sherry i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Låt koka upp och tillsätt crème fraiche, koka sedan 3-4 minuter. Klipp ner smörgåskrasse och hacka silverlök och rör ner i såsen. Rör även ner löjrommen.
  4. Servering
    Stek toasten i smör så att de blir gyllenbruna. Lägg upp toasten på tallrik och lägg oxfilén ovanpå. Häll såsen som en ring runtom toasten. Garnera med löjrom och krasse.
8 juni 2016

Fler goda recept