Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska
Foto: TV4
Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Joakim Almqvist
Från:
Kockarnas kamp
10
ingredienser
Biffar
Fest
Förrätter
Ingredienser
portioner
200 g biff (från häst)
20 g sultanrussin
10 g jalapeño
1 dl madeiravin
80 g parmesanost (gärna vache rossa)
10 g färsk koriander, stjälkarna
5 g libbsticka, stjälkarna
30 g schalottenlök, confiterad
12 g purjolöksaska
2 tomma cigaretthylsor
havssalt
svartpeppar, nymalen
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Marinera sultanrussin i madeira och finhackad jalapeño. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur.
Kör i kammvac i 3 omgångar och sila av vätskan. Skär försiktigt örtstammarna och blanda detta med russinen samt schalottenlöksconfiten.
Skär köttet i små tärningar till en tartar. Smaka upp med havssalt och nymalen svartpeppar.
Packa ciggaretthyllsorna med purjolöksaska. Tänd dem vid serveringen.
Servera tartaren med russinen, finriven parmesan och rökt purjolöksaska.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut