Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska

Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska
Foto: TV4
Joakim Almqvist KK 2023
Joakim Almqvist KK 2023

Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska

Av: Joakim Almqvist

Från: Kockarnas kamp

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 200 g biff (från häst)
  • 20 g sultanrussin
  • 10 g jalapeño
  • 1 dl madeiravin
  • 80 g parmesanost (gärna vache rossa)
  • 10 g färsk koriander, stjälkarna
  • 5 g libbsticka, stjälkarna
  • 30 g schalottenlök, confiterad
  • 12 g purjolöksaska
  • 2 tomma cigaretthylsor
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Marinera sultanrussin i madeira och finhackad jalapeño. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur.
  2. Kör i kammvac i 3 omgångar och sila av vätskan. Skär försiktigt örtstammarna och blanda detta med russinen samt schalottenlöksconfiten.
  3. Skär köttet i små tärningar till en tartar. Smaka upp med havssalt och nymalen svartpeppar.
  4. Packa ciggaretthyllsorna med purjolöksaska. Tänd dem vid serveringen.
  5. Servera tartaren med russinen, finriven parmesan och rökt purjolöksaska.