Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska
Foto: TV4
Hästtartar med parmesan, romrussin och rökt purjolöksaska
Ingredienser
- 200 g biff (från häst)
- 20 g sultanrussin
- 10 g jalapeño
- 1 dl madeiravin
- 80 g parmesanost (gärna vache rossa)
- 10 g färsk koriander, stjälkarna
- 5 g libbsticka, stjälkarna
- 30 g schalottenlök, confiterad
- 12 g purjolöksaska
- 2 tomma cigaretthylsor
- havssalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Marinera sultanrussin i madeira och finhackad jalapeño. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur.
- Kör i kammvac i 3 omgångar och sila av vätskan. Skär försiktigt örtstammarna och blanda detta med russinen samt schalottenlöksconfiten.
- Skär köttet i små tärningar till en tartar. Smaka upp med havssalt och nymalen svartpeppar.
- Packa ciggaretthyllsorna med purjolöksaska. Tänd dem vid serveringen.
- Servera tartaren med russinen, finriven parmesan och rökt purjolöksaska.