Hasselnötsmazarin

Hasselnötsmazarin
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Hasselnötsmazarin

19 ingredienser

1 h + tid i kyl

Den här lyxiga hasselnötsmazarinen med choklad och nougatkräm blir en festlig goding att njuta av i veckan!

Ingredienser

portioner

Nougatkräm

  • 50 g mörk choklad
  • 150 g nougat
  • 150 g grädde
  • 50 g smör

Mördeg

  • 100 g smör
  • 90 g brunt farinsocker
  • 180 g vetemjöl
  • 30 g kakao
  • 2 g bakpulver
  • 2 g salt
  • 1 ägg

Fyllning

  • 150 g hasselnötter, skalade
  • 150 g strösocker
  • 150 g smör
  • 150 g ägg [ca 3 st]
  • 30 g vetemjöl
  • ca 0,5 krm salt

Montering

  • hasselnötter
  • flingsalt

Gör så här

Nougatkräm

  1. Hacka och smält den mörka chokladen.
  2. Skär nougaten i mindre bitar och blanda bitarna med chokladen.
  3. Koka upp vispgrädde och häll över nougaten, rör till en jämn smet och mixa sedan i smöret.
  4. Plasta skålen och låt stå i rumstemperatur tills nästa dag.

Mördeg

  1. Blanda rumstempererat smör med farinsocker i en köksmaskin med vinge tills det blir krämigt.
  2. Tillsätt vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och kör till ett fint smul.
  3. Knäck i ägget och kör snabbt ihop till en fin deg. Lägg degen i kylen i 30 minuter.
  4. Kavla ut degen tunt och stansa ut rundlar som är lite större än formarna du ska använda.
  5. Tryck ut degen i formarna och skär av överflödig deg med baksidan av en skalkniv.

Fyllning

  1. Mixa hasselnötterna till ett fint smul. Blanda smulet med socker och smör och kör till en jämn smet.
  2. Tillsätt ett ägg i taget tills de går in i smeten.
  3. Vänd sedan i vetemjöl och salt till en jämn smet.
  4. Fyll formarna till tre fjärdedelar med fyllningen.

Montering

  1. Sätt ugnen på 180 grader och baka mazarinerna i ca 10-12 minuter tills de får en fin jämn färg.
  2. Låt mazarinerna svalna innan du toppar dem med nougatkrämen.
  3. Spritsa på nougatkrämen och toppa sedan med hasselnötter och flingsalt.