Harira
Harira
21 ingredienser
1 h 30 m
Harira är en värmande soppa som är populär i Marocko. Fylld av smak och härliga kryddor gör den perfekt under de kalla månaderna.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök, riven (stor)
- 2 stjälkselleri, finhackade (med blad)
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 g saffran
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk färsk koriander, finhackad
- 2 msk persilja, finhackad
- 1-2 dl torkade kikärtor, blötlagda
- 1 msk smör (eller smen)
- 1 l vatten
- 3 msk torkade gröna linser
- 6 tomater, skalade och mixade (stora)
- 3 msk pasta vermicelli, bruten (köps i välsorterade livsmedelsbutiker)
- salt
- svartpeppar
- 2 ägg
Servering
- citron
- dadlar
Gör så här
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och selleri på låg värme tills den är mjuk. Tillsätt kryddorna och fräs tills det börjar dofta.
- Till sedan tomatpuré, koriander, persilja, kikärter, smen (eller smör) och vatten. Låt sjuda under lock i en timme på hög värme.
- Tillsätt sedan linser och mixade tomater. Låt sjuda i ca 15 minuter.
- Tillsätt vermicelli och låt koka i ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Kläck äggen i soppan och rör om.
- Servera med citron och dadlar.