Haricots verts med röd paprikakräm och schalottenlök

Haricots verts med röd paprikakräm och schalottenlök
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Haricots verts med röd paprikakräm och schalottenlök

9

4 steg att laga

9 ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg haricots verts (frysta funkar)
  • 3 schalottenlök
  • 150 g ajvar relish
  • 2 dl majonnäs
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • salt
  • peppar
  • vatten

Gör så här

  1. Skala och skiva schalottenlök i tunna ringar (ca 0,5 cm), blanda vitvinsvinäger, socker och 2-3 msk vatten i en skål, tillsätt löken och rör om, ställ åt sidan.
  2. Kräm: blanda majonnäs och ajvar, smaka av med salt peppar och eventuellt lite av vätskan som schalottenlöken ligger i.
  3. Tina haricots verts, (tips: skölj och lägg i varmt vatten i några minuter).
  4. Lägg sedan bönorna på fat, salta och peppra, sprinkla över paprikakrämen och avsluta med schalottenlöken (avrunnen).
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer