Hare i gräddsås

Hare i gräddsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hare i gräddsås

13 ingredienser

Hare blir godast om man tillagar den styckad. Enbär ger vild smak och crème fraîche en fin syra.

Ingredienser

portioner
  • 1 hare, styckad i delar
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 5 enbär, krossade
  • 2 dl nötbuljong
  • 0,25 dl vinäger
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • smör, att steka i

Tillbehör:

  • brysselkål, kokt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Krydda delarna, bryn dem runtom och lägg dem i en ugnsform. Skär moroten i bitar och löken i klyftor. Krossa enbären. Lägg detta i formen.
  2. Stek mitt i ugnen 35-40 minuter. Späd med buljongen efterhand. Ta upp köttet, sila buljongen ner i en kastrull.
  3. Tillsätt vinäger, koka några minuter och rör sen ned crème fraîche. Lägg upp köttet, slå såsen över och strö på persilja. Servera gärna brysselkål till.