• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkålssallad med valnötter och apelsinjuice

Grönkålssallad med valnötter och apelsinjuice

0

1 steg att laga

4 ingredienser

Ett välbehövligt gröntillskott på julbordet som blir godare av att stå kallt ett par timmar, eller över natten. Den syrliga salladen är också god till knaperstekta ankbröst i stället för julkalkon. I Danmark lär stekt anka vara jultradition.

Ingredienser

portioner8 portioner

Grönkålssallad

  • 250 g grönkål
  • 2 äpple, Ingrid Marie
  • 30 g valnötter
  • 0,5 dl koncentrerad apelsinjuice

Gör så här

  1. Grönkålssallad
    Skär grönkålen fint och riv äpplena. Hacka valnötterna grovt. Blanda grönkål, äpplen och valnötter i en skål. Häll över apelsinjuicen och blanda samman.