Hjortytterfilé med färskpotatis

0 röster
4

Hjortytterfilé med ramslök och sparris, spetskålspuré och färskpotatis.

Vintips från Ulf
Fonterutoli 149 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g hjortytterfilé
  • 16 gröna sparrisar
  • 1 stor näve ramslök
  • 1 huvud spetskål
  • 150 g smör
  • Färskpotatis
  • 1 schalottenlök
  • Viltfond
  • 1 dl Marsalavin
  • 1 kvist timjan

Gör så här

  1. Bryn hjortfilén i smör och en kvist timjan. Salta och peppra.
  2. Stek klart hjorten i 100 grader i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Använd en stektermometer, låt köttet vila innan servering.
  3. Stek sparrisar i smör ett par minuter. När en minut återstår lägg i ramslök.
  4. Klyv spetskål i stora bitar, lägg i kastrullen med 1 dl vatten och 150 g smör. Koka helt mjuk och kör i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
  5. Fräs en schalottenlök och en kvist timjan i lite smör och häll på marsalavinet.
  6. Låt vätskan reducera till hälften och tillsätt sedan 1 dl viltfond.
  7. Reducera till önskad styrka och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen med lite maizena. Servera med färskpotatis.
22 oktober 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept