Smarriga oxroulader i mustig sås med pressad pära

Foto: TV4
Smarriga oxroulader i mustig sås med pressad pära
17 ingredienser
Oxroulader av lövbiff med palsternacka, cornichons och rökt sidfläsk.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Oxroulader
- 800 g lövbiff
- 4 tsk dijonsenap
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
- 8 cornichons
- 55 g rökt sidfläsk
- 8 tandpetare
- 25 g smör
- 1,5 l vatten
- 0,75 dl oxfond
- 1 dl rött vin
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 msk maizena brun redning
- 1 msk röd vinbärsgelé
Pressad pära
- 12 potatisar
- 1 tsk salt
- persilja, finhackad, till garnering
Gör så här
- Rosta palsternacka i 250 grader i cirka 10 minuter.
- Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap.
- Lägg en cornichon, 1 stav palsternacka och 1 stav sidfläsk längst ner på köttskivan.
- Salta och peppra och rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare.
- Bryn rouladerna i stekpanna på hög värme och lägg dem sedan i en kastrull.
- Häll i vatten, oxfond och rödvin. Låt puttra i 45 minrute på medelvärme.
- Plocka bort oxrouladerna och red ner vätskan till en tredjedel, det tar cirka 60 minuter.
- Skala potatisen och koka den i cirka 40 minuter.
- Efter reducering av sås häll i grädde, brun maizena och gelén.
- Lägg i rouladerna cirka 4 minuter innan servering.
- Pressa potatisen. Servera och garnera med persiljan.