Vitchokladmousse med passionsfrukt

Foto: TV4
Vitchokladmousse med passionsfrukt
8 ingredienser
15 minuter
Vitchokladmousse med passionsfrukt, honung, maräng och apelsinskal.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 100 g vit bakchoklad (av fin kvalitet)
- 50 g honung, flytande
- 100 g turkisk yoghurt
- 4-5 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 passionsfrukter
- 50 g maräng
- 2 apelsiner
Gör så här
- Häll grädden i en stor skål och vispa, tillsätt vaniljsockret och vispa tills det tjocknar och blir krämigt.
- Tillsätt sedan honungen och blanda försiktigt, rör sedan ned yoghurten. Ställ i kylskåpet medan du smälter den vita chokladen.
- Vit choklad är känslig så var försiktig när du smälter den.
- Rör ned den smälta chokladen i blandningen och häll upp i portionsskålar/cocktailglas. Ställ i kylen och lått stelna cirka 1,5-2 timmar.
- Skrapa ur passionsfrukterna och garnera moussen.
- Strö över maränger efter önskad mängd och garnera med rivet apelsinskal över marängerna.